Ryanair vill förbjuda alkoholförsäljning vid flygplatser – före tio på morgonen


Bild: Pixabay

Efter att ett flertalet flygresor har blivit förstörda på grund av alkohol relaterade incidenter, vill Ryanair införa striktare regler kring alkoholförsäljning vid flygplatser på Irland, skriver Foxnews.

Plan omdirigerat
Nyligen blev en resa med Ryanair från Dublin till Ibiza, den 16 juni, omdirigerad till Paris efter att tre passagerare störde. De fick kliva av planet och blev föra till häktet av polisen i Frankrike.

Nolltolerans
“Vi kommer inte att acceptera bråkiga och störande beteende vid något tillfälle. Säkerheten och trevnaden av våra kunder, besättning och planet är vår första prioritet,” säger en talesperson vid flygbolaget.

Skyldig till tafsande
I april, blev en passagerare skyldig, juridiskt, till att förolämpat personal vid Ryanair och tagit en flygvärdinna på rumpan då han var full under en flygresa från Lettland till England.

Förbjud alkoholförsäljning
“Detta är exempel på varför vi önskar ändringar kring att sälja/förbjuda alkohol före tio på morgonen vid flygplatser,” säger Ryanairs talesperson.

Inför en gräns
Flygbolaget önskar en gräns på två drinkar per passagerare och ingen försäljning före klockan 10:00 på morgonen.

“Det är upp till befintliga ansvariga vid flygplatser att introducera dessa förebyggande åtgärder för att minska alkoholintaget och de problem de medför, istället för som nu tillåta passagerare dricka för mycket alkohol innan deras flygresa,” säger talespersonen.

Ansvariga håller inte med
Men ansvariga vid flygplatserna håller inte med om Ryanairs förslag.

En talesperson vid Dublin Airport säger till RTÉ att alkoholrestriktioner är ”mycket drastiskt” och skulle ”påverka alla passagerare trots att det är en liten minoritet som dricker för mycket av flygplansresenärer.”

Dock håller talesperson vid Dublin Airport med om att det är ett opassande beteende.

Ryanair har inga planer på att sluta sälja alkohol ombord på planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.