Bali är långt ifrån det paradis de flesta turister tror det är


Bild: Andi Sucirta

I en ny rapport från World Animal Protection framkommer att turismunderhållning med vilda djur som elefanter, tigrar, delfiner och katter på Bali inte ens når upp till de basala behoven för djur i fångenskap. I rapporten ”Wildlife Abusement Parks report” har de inspekterat 26 platser där vilda djur förvaras och visas upp för turister på Bali, Lombok och Gili Trawangan som har 1500 vilda djur såsom elefanter, delfinter och orangutanger. Bali är en populär turistdestination för turister, skriver The Independent.

Populära turistaktiviteter
Elefantridning, simma med delfiner, ta selfies med orangutanger och cirkus-shower är populära turistaktiviteter för många resenärer på öarna.

Delfiner utan tänder
I rapporten framgår att alla delfiner på tre områden förvaras mycket bristfälligt – en pool på 10X20 meter och tre meter djup var plats för fyra flasknosdelfiner. På en annan plats hade delfinerna sina tänder nedfilade eller borttagna helt och hållet för att försäkra sig om att de inte skadar några simmare.

Lidande och plågade elefanter
Alla platser med djur erbjöd elefantridning för turister, en aktivitet som ofta kräver en grym och intensiv träningsprocess och där djuren hålls tyglade. Att utdela smärta är vanligt för att snabba på processen och snabbt visa dominans. Nära 15 procent av elefanterna visade på ett onormalt repetitivt beteende så som att gunga och släpande med fötterna – vilket indikerar lidande och plåga.

Orangutangers begränsade liv
Orangutangerna blir utsatta för selfies, där många av djuren lider brist på rörelsefrihet, möjligheter för social integration och stimulerande aktiviteter.

Tragiskt
Steve McIvor, CEO vid World Animal Protection, säger: ”Det är tragiskt att Bali som är en vacker destination för turister, tvingar sin förvaring av vilda djur till att innehålla sådana groteska och hemska förhållanden.”

Medan en del turister lämnar platsen med ett foto eller flera, är det de vilda djuren som får betala priset. Vart är paradiset i detta?

2 svar på ”Bali är långt ifrån det paradis de flesta turister tror det är

  1. Tragiskt och hemskt. Hur många är intresserade av att se djur som faktiskt lider på sin semester, inte jag!

    • Jag tror att mycket beror på okunskap. De vet helt enkelt inte vilka konsekvenser det medför på djuren. Jag har en gång i tiden ridit elefant, något jag inte direkt är stolt över idag. Men ingen av oss vare sig tänkte eller reflekterade över saken där och då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.