Världens mest irriterande flygplanspassagerare


Bild: Dailymail

Oavsett om det handlar om skrikande barn, någon som sparkar en i ryggen eller snarkar högt så har alla något de (kanske) stör sig på under en flygresa. Och medan vissa är toleranta än andra, finns det en flygplansetikett att följa när man är ombord på ett plan, skriver yahoo finance.

Med miljontals och åter miljontals passagerare som flyger varje år, är det många som reagerar på andra passagerares beteende under flygresan.

Flygplansetikett-rapport
Så för att veta exakt vad resenärer stör sig på har Expedia lanserat sin 2018 Airplane Etiquette rapport. The Expedia, 2018 flygplansetikett-undersökning visar att passagerare har ett dilemma hur de ska ta sig toaletten beroende på om de sitter vid fönstret eller gången och de undrar också vilka regler som gäller för när man inte bör fälla ned sätet.

Sittplatsen har betydelse
Inte helt oväntat är det sittplatsen som spelar en stor roll för resenärer, med 98 procent som önskar en fönster eller gångplats. För de som har otur att hamna vid mittensätet, finns det fyra möjligheter att ta sig förbi sovande medpassagerare när man måste uppsöka toaletten.

31 procent säger att de skulle väcka sin granne och be dem resa på sig medan 29 procent skulle klättra över dem med deras bakdel mot deras ansikte. 25 procent säger att de skulle vänta vid sin sittplats tills grannen vaknat och 15 procent skulle klättra över dem och väcka dem och tala med personen.

Det som irriterar mest
Vilken som är nummer ett på listan? Ouppmärksamma föräldrar.

45 procent tycker att föräldrar som inte uppmärksammar sina barn oavsett om barnet gråter, gnäller eller beter sig allmänt illa är de mest irriterande passagerarna.

Strax därefter på 44 procent är de så kallade ”aromatiska passagerarna” – de resenärer som har dålig hygien eller har tokmycket parfym på sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.