Venedig kommer skilja åt lokalborna och turisterna på grund av massturismen


Bild:pixabay.com

Venedig är nu redo att ta steget vidare för att med den stora turismströmningen till den kända landmärkena genom att skilja turisterna från lokalborna. Styrande i staden har bestämt att populära platser som St Marco’s Square eller Rialto Bridge, kommer att bli tillgängliga endast för besökare. Detta då lokalborna har tröttnat på alla de tusentals turister som väller omkring på gatorna, skriver mailonline.

Garantera säkerheten
Borgmästare Luigi Brunero har skrivit ett avtal “att det är bråttom att garantera den allmänna säkerheten och en dräglig miljö i den historiska staden Venedig.” Beslutet innebär att besökare kan komma att stoppas att nå Venedig med bil, då de nu kan köra genom den enda bron till fastlandet.

Reglerna kommer att gälla från och med första maj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.