Sveriges bästa resebloggar 2018 – enligt Cision


Bild: Pixabay.com

Vilka är de bästa resebloggarna 2018? Detta har företaget Cision, som har hand om kommunikation, gjort en lista på. De har rankat de 10 främsta resebloggarna ”för att du ska kunna sovra i djungeln,” skriver Cision

Kriterier
Cision har valt ut dessa resebloggar på grund av följande: ”Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och popularitet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen.”

Relevans – svårt, då många resebloggare blandar resor och exempelvis träning. Få resebloggar är väl renodlade resebloggar. Så just relevans förstår jag bara till viss del.

Popularitet i sociala medier – är det antalet följare som räknas då eller?

Topp tio bästa resebloggar 2018, enligt Cision:

1. Ladies Abroad
2. 4000mil.se
3. Discovering The Planet
4. FlyingDryden
5. Livet från den ljusa sidan
6. Freedom Travel
7. 29grader.se
8. Fantasiresor
9. Come fly with me
10. World by Tina

Tycker du denna reseblogglista är bra? Eller saknar du någon blogg som du tycker borde har varit med? Själv har jag aldrig tidigare hört talas om bloggaren World by Tina. Kände du till alla resebloggarna?

2 reaktion på “Sveriges bästa resebloggar 2018 – enligt Cision

  1. Nej jag kände inte till alla bloggare på listan. I och för sig följer jag inte så många personer/varumärken utan snarare sådana medier/bloggar som även rapporterar om branschnyheter och annat reserelaterat – inte bara personliga upplevelser.

    • Antalet resebloggar har ökat de senaste åren så det är inte lätt att hålla reda på alla. Mitt fokus är just branschnyheter och reserelaterat med något undantag av personliga upplevelser. Men när jag skriver mer personligt är det färre som läser det blogginlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.