Tidsbegränsning införs vid Taj Mahal till 3 timmar per person


Bild: Minett Sikström

Indiens stolthet och mest kända populära turistattraktion, Taj Mahal, har infört en strikt tidsgräns för turister i ett försök att minska massturismen. Från och med första april kommer besökarna få tre timmar på sig att se UNESCO World Heritage site-byggnaden, besökare kommer få betala extra om de överskrider gränsen. 50000 personer besöker denna kända byggnad per dag, skriver edition.cnn.com.

Minska köerna
Arkeologen Bhuvan Vikram säger till Sky News att detta tillkommit för att ”reducera massturismen inuti monumentet, stoppa turister från övernattning och minska köerna inuti och vid gaten”. Då en del människor kan spendera en hel dag vid Taj Mahal.

Varje år besöker mellan sju till åtta miljoner platsen.

Biljetterna kommer få en tidsstämpel och kolla manuellt av personalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.