Influencertävling för reseinfluencer/bloggare


Bild: Momondo

Resesökarsajten Momondo har en tävling för influencers som är inriktade mot resor och/eller de som har något enstaka inlägg som handlar om resande. ”Att resa vidgar våra vyer – och de bästa resorna börjar med en passion och nyfikenhet att upptäcka världen, att möta andra människor och kulturer. Alla kan delta. Oavsett om ni använder ord, fotografier eller videos för att dela med er av ert resande, kan ni delta i momondo Open World Awards,” skriver Momondo

Vad är första priset? Exclusiv mingelresa till Köpenhamn

Ett inlägg VS Samlat arbete
Kan alla sortens influencers delta? Svaret är: Ja, så länge du nyligen producerat ett inlägg på din kanal som handlar om en resa du gjorde. Efter att ni har valt vilken kategori ni vill tävla i måste ni välja ifall ni vill tävla med ”Ett Inlägg” (kanaler med ett blandat fokus och icke exklusivt till att resa) eller ”Samlat Arbete” (kanaler med exklusivt fokus på att resa).

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är första April och ifall du uppfyller kraven för att delta var redo för online röstning – det är helt upp till dig! De bidrag som har fått flest röster vid den 19 April kommer att vara bland finalisterna som vår jury kommer att utvärdera och välja en vinnare ifrån.

Fyra kategorier
Det finns fyra kategorier att anmäla sig på:
1) Blogg
2) Fotografi
3) Video
4) Open World

Anmäla sig själv
Jag tolkar texten som att det enbart går att anmäla sig själv. Men om jag fick anmäla någon annan skulle det bli följande:

Mina förslag:
1) Blogg – det är den svåraste kategorin, flera influencers/bloggare är bra. Jag gillar Resfredags Svenska pärlor – för att Sverige är fantastiskt och det finns så mycket att upptäcka här i vårt land. Vidare gillar jag när jag får bli nostalgisk som exempelvis Freedomtravels inlägg om 10 saker att görai Hoi An, Vietnam – för att Vietnam är ett av mina favoriländer och Hoi An, var då jag var där (för många, många år sedan, innan Freedomtravel var där) helt underbart charmig. En annan sajt som vill få läsarna att tänka till kring sitt resande är sajten Resa medvet som skriver om bland annat Resa hållbart – sajter att inspireras av och resa med. Andra bloggar är: Livet från dne ljusa sidan, Reform Travel, Halloj Världen och många fler, detta var ett urval av de jag läser mest. Men det finns många fler bra resebloggare.

2) Fotografi – även i denna kategori finns det många bloggare att välja på. En bra sajt är Ohdarling.org som säljer fotografier på sin sajt och en person som skriver om fotograferandets konst är Äntligen Vilse.

3) Video – i denna kategori finns det bara en person att välja på. Denna person är utan konkurrens i denna genre. Och det är: Flyingdryden – snyggt klipp och filmat och de som är flygplansnördar, tror jag, dessa videor är helt fantastiska. Se video nedan!

4) Open World – i denna kategori kan jag inte nämna någon sajt, då jag inte vet hur bloggarna agerar och reagerar under sina resor. Men det finns en podcastare som reser själv och uppfyller dessa kriterier och det är: Reslustpodden.

Anmäl
Blir du sugen på att anmäla dig själv i någon eller alla kategorier gör du det via Momondo.

6 svar på ”Influencertävling för reseinfluencer/bloggare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.