Japanskt flygbolag erbjuder resa till Paris – men kunderna lämnar aldrig marken


Bild:firstairlines.jp

Spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo för en flygresa till Paris – dock lämnar man aldrig marken. Det är exakt vad 12 passagerare gjorde med flygbolaget First Airlines i centrala Tokyo, de satt i business class eller första klass och blev serverade fyra rätters middag, innan de fick uppleva en 360-grader virtual reality (VR) tours av Paris, theguradian.com.

Krångelfri resa
“En verklig resa kräver mer förberedelse, är dyrare och tar tid. Så jag tänkte att det vore bra om vi alla kunde njuta av en krångelfri resa,” säger Takashi Sakano, som var på sin första VR-resa och tillade att nästa gång vill han till Rom.

Kabin och motorljud
För att göra resan så verklig som möjligt anländer kunderna till en “check-in desk” innan de kliver ombord och får ett pappers boardingkort som minne av resan. “Passagerarna” sitter i behagliga och verkliga flygplansstolar i en flygplanskabin som inkluderar motorljud och ljusshow med stjärnor projekterade på väggar och flygplansfönster. “Flygvärdinnorna” har en genomgång av säkerhetsföreskrifterna ombord med en säkerhetsdemonstration om hur man sätter på säkerhetsbältet och hur flytvästen används.

Kostnad
Det kostar 6,600 yen (490 kronor), en bråkdel av en resa utomlands, det är enkelt att förstå varför First Airlines två-timmars ”flygresor” till Paris, Rom, Hawaii och New York har varit fullbokade sedan starten 2016.

Många äldre kunder
“Vi har många äldre kunder, som vill resa utomlands men som inte kan det så lätt på grund av fysiska begränsningar,” säger Abe som förklarar att majoriteten av First Airlines besökare är äldre japaner från olika delar av landet.

Abe tillägger att snart kommer inrikesflyget i Japan att bli tillgängligt med mat som utmärker de olika regionerna.

First Airlines finns på Instagram

En perfekt flygresa för flygrädda och den är dessutom mycket miljövänlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.