Om Tågsemesterpodden


Bild: Tågsemesterpodden

Ännu en podcast har sett dagens ljus, för några dagar sedan visade Tågsemesterpodden upp sig för omvärlden. Podden drivs en tjej som heter Elin. Vad den handlar om, har du säkert listat ut men såhär beskriver Tågsemesterpodden sin podcast:

” Tågsemesterpodden vill inspirera dig till hållbart resande! Här får du tips om planering, rutter och roliga resmål, hur man tågluffar med barn och diskussioner om hållbart resande.”

Om första avsnittet
Första avsnittet heter: ”Miljövänlig mindfulness: En tågresa med femtonåringen.” En person intervjuas om sina tågresor med en femtonåring. Och så mycket prat om mindfulness är det inte, tack och lov, som jag ogillar det. Inte att ta det lugnt och må bra men just mindfulness finner jag tramsig.

Vidare pratar Elin om Venedig, bland annat om första kvinnliga gondoljären. Och annat intressant om platsen och dess historik.

Vad jag tycker om podden? Det positiva:

  • Jag gillar kreativa människor som vågar och tar sig tiden att göra en podd.
  • Ämnet och inriktningen mot tågresor. Det finns ju så många intressanta tågresor i olika delar av världen
  • Att Elin blandar fakta med intervju

Det som är mindre bra med podden:

  • Ljudet. Musiken är hög men mindre bra när Elin pratar själv. Så när jag lyssnar känns det som när jag byter kanal på TV:n. Ibland blir ljudet väldigt högt och ibland svagt
  • Redigeringen/klippningen finns det en del att jobba på. Vid något tillfälle bryts det innan hon som intervjuats pratat klar och så är det lite tvära kast mellan ”pratet”.

Helhetsomdömet: Gillar du resor i allmänhet och tågresor i synnerhet så är detta definitivt en podcast för dig. Det är en bra mix av fakta och intressant prat om tågresor.

Tågsemesterpodden finns på Facebook och här kan du lyssna på podden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.