Flygbolag löste in 19 år gammal flygbiljett


Bild: Minett Sikström

Flygbolaget United Airlines har godkänt en biljett som var daterad för 19 år sedan. Förra månaden upptäckte, John Walker från Greensboro, North Carolina, en flygbiljett i sitt hem, biljetten fann han i en låda under sin säng. Biljetten gällde en flygresa från Nashville till Sacramento och var daterad 31 december, 1998, skriver The Independent.

John kunde inte använda flygbiljetten 1998 och kontaktade flygbolaget för att få pengar åter. Dock var biljetten inte återbetalningsbar så de gav honom en flygvoucher, som sedan glömdes bort.

Skickade ett brev
Företaget skickade ett brev om vilka regler som gäller och där stod: “Inrikes oanvända icke återbetalningsbara biljetter kommer för alltid gälla för en annan inrikes icke återbetalningsbar biljett, om kundens namn står på biljetten.”

Ordet ”alltid” är nyckelordet.

Giltig eller inte
John undrade om biljetten var giltig idag, vilket kundservice vid United Airlines inte visste hur de skulle hantera frågan.

“De beslöt sig för att lösa in biljetten på grund av brevet även om det inte var juridiskt bindande,” säger John

John säger: “Ingen visste vad de skulle göra med en pappersbiljett som inte använts de senaste 10-12 åren.”

John har sedan han kontaktade flygbolaget fått en voucher värd 378 dollar från flygbolaget, samma summa som han betalade för flygbiljetten 1998. Han säger att han inte bestämt vart han ska resa med den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.