Hit reste svenskarna under 2017

Vart reste svenskarna under 2017? Det har Ticket undersökt. Svenskarna är reseintresserade och under 2017 slog semesterresorna utomlands alla tidigare rekord. Det totala antalet bokningarna ökade med 14,6 procent – och det från redan mycket höga nivåer – jämfört med antalet resebokningar under 2016.

Två tydliga trender
2017 års utlandsresor har präglats av två tydliga trender. För det första är det trygga klassiker kring Medelhavet som gäller för sol- och badsemestrar, främst svenskarnas favoriter Spanien och Grekland.

– Under 2017 har intresset för kortare resor ökat lavinartat. Svenskarnas resebeteende börjar likna amerikanarnas, när man väljer att göra fler, och kortare, semesterresor spridda över året, istället för att satsa allt på en lång sommarresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Påverkas ej av terrordåd
Under 2017 utsattes flera populära semesterdestinationer för terrordåd. Detta har dock, till skillnad från tidigare år, inte satt några spår i svenskarnas benägenhet att boka resor – bokningarna har minskat under max några dygn, för att sedan återgå till tidigare nivåer.

– Svenskar som reser utomlands låter sig inte påverkas av potentiella hot. De inser dessutom att risken att råka ut för ett terrorattentat är mycket låg, även om det alltid är bra att ha ögonen med sig och vara lite street smart, säger Katarina Daniels.

Hit reste svenskarna under 2017 – populäraste semesterländerna

1. Spanien (1)
2. Grekland (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (5)
5. Thailand (4)
6. Frankrike (9)
7. Italien (6)
8. Tyskland (7)
9. Nederländerna (ny)
10. Turkiet (8)

Hit reste svenskarna under 2017 – populäraste resmålen

1. Gran Canaria (1)
2. London (3)
3. Mallorca (2)
4. Amsterdam (10)
5. Bangkok (4)
6. Paris (ny)
7. Malaga (6)
8. Kreta (5)
9. Prag (ny)
10. Barcelona (7)

Källa Ticket, avresor under hela 2017. Siffran inom parentes visar placeringen för 2016

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.