Familj tog tåget från Storbritannien till HongKong


Bild Minett Sikström (tågstationen i Beijing)

Drömmen om tåget pratar resejournalisten Per J Andersson om i radion. Resedrömmen om att ta nattåget söderut och somna till tågets du-dunk, du-dunk, du-dunk. Och inta frukost ombord för att sedan börja dagen med nya äventyr i en ny stad.

En annan journalist som skriver om tågresor är Paul Theroux i boken The great railway bazar. Paul skriver om tågresor i Asien. Men han har även skrivit många andra reseböcker.

Dyrt att åka tåg utomlands
Tyvärr är tågresor ut i Europa mest ett minne blott, känns det som. Det har blivit krångligare att boka tågbiljetter och dessutom är det dyrt. Det skriver SvD om, Fem gånger dyrare att ta tåget utomlands.

Från England till HongKong
Nu finns det människor som faktiskt tar sig tid och råd att ge sig ut på tågäventyr. Det gjorde en familj på fyra personer de packade sina ryggsäckar och åkte tåg från sin lokala station i Sussex (England) till HongKong. De åker bland annat Transsibiriska järnvägen. Se videon nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.