Världens mest och minst säkra flygbolag 2018


Bild:qantas.com

British Airways, Qantas och Air New Zealand ligger i toppen på en lista över världens 20 säkraste flygbolag. Andra flygbolag på listan är Singapore Airlines, KLM och Emirates, bland 409 flygbolag, skriver cnn.com.

Qantas regerar
Det är webbsajten airlineratings.com som har gjort en lista över de 20 mest säkra flygbolagen 2018. Från 2014 till 2017 utsåg AirlineRatings.com det australiensiska flygbolaget Qantas till världens säkraste flygbolag och åter igen har AirlineRatings.com utsett Qantas för att vara ”det ledande flygbolaget.”

De mest säkra flygbolagen:
Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airways
British Airways
Cathay Pacific Airways
Emirates
Etihad Airways
EVA AirFinnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Qantas
Royal Jordanian Airlines
Scandinavian Airline System
Singapore Airlines
Swiss
Virgin Atlantic
Virgin Australia

De minst säkra flygbolagen:
AirlineRatings.com har också en lista för de flygbolag med minst säkerhet och där hamnar: Air Koryo (Nordkoreas flygbolag), Bluewing Airlines (baserat i Suriname), Indonesiens Trigana Air Service och fyra Nepalesiska flygbolag – Buddha Air, Nepal Airlines, Tara Air, och Yeti Airlines – som alla fått en stjärna var.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.