Flygbolag tar bort tv-skärmarna

Flygbolag har minskat sina storlekar på sittplatserna under en längre tid, för att reducera planets vikt och få in fler passagerare. Det senaste är att en del flygbolag har tagit detta till en annan nivå med att återdesigna deras sittplatser – de tar bort tv-skärmen (underhållningssystem) som ibland finns inbyggd i stolarna, skriver jalopnik.

Dyrt och tungt
Men det kostar att installera dessa underhållningssystem, de kan kosta 25-30 miljoner per plan. TV-skärmarna gör också flygplanen tyngre och blir snabbt gamla. Då de flesta passagerare själva har med sig surfplattor, bärbara datorer och smarta telefoner på flygresorna börjar flygbolagen att tänka om kring tv-skärmarna (underhållningssystemet). Passagerarna använder inte dessa i samma utsträckning som förr, de använder sina egna tekniska prylar.

Två flygbolag
Detta har nu lett till att två flygbolag, United och American Airlines , gradvis kommer att börja fasa ut tv-skärmarna. Inledningsvis kommer det gälla på kortare flygsträckor och istället erbjuda passagerarna att de kan streama.

Är detta slutet för tv-skärmarna ombord på planen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.