Världens första turismkampanj i rymden


Bild: Tourism Ireland

Filmen som många pratat om den senaste veckan har nått nya höjder. Ett land har tagit Star Wars: The Last Jedi till rymden. Tourism Ireland har producerat den ”första turismkampanjen i rymden”. På en reklamtavla högt uppe i luften med hjälp av en väderballong nåddes en höjd på 33,390 meter vilket motsvarar 75 stycken Empire State byggnader eller 110 stycken Eiffel Torn, skriver independent.ie.

Varför en reklamtavla
Idén med reklamtavlan i rymden är att göra reklam för Irland för den/dem som ser det även Jedi och andra intergalaktiska medlemmar. Tourism Ireland hoppas att det kan skapa intresse för “Earth’s Wild Atlantic Way” för en ny marknad.

Om bilden
Det är en bild på Skellig Michael, som medverkar i slutet på filmen Star Wars: The Force Awakens, där Rey finner Luke Skywalker på öns topp.

Bilväg
Är du inte bekant med Wild Atlantic Way kan jag berätta att det är den längsta bilvägen längs en kust i världen med en längd på 2,500km.

Bakom kulisserna
Om du gillar Star Wars kan du läsa mer och följa med bakom kulisserna längs Wild Atlantic Way via ireland.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.