Lär dig isländska genom karaoke i Islands nya turismkampanj

Island utmanar utlänningar att sjunga med i sången ”The A-Ö of Iceland” – en sång med ord och fraser fån det isländska språket. Island är känt för många som landet som har” vulkaner med namn jag inte kan uttala.”

Bild: Youtube/inspiredbyiceland

32 bokstäver
Islands turismmyndighet har i dagarna lanserat en ny turismkampanj som kallas “The Hardest Karaoke Song in the World”, där turister utmanas att lära sig isländska. Genom att arbeta (sjunga) sig igenom 32 bokstäver i det isländska alfabetet, sången innehåller vanliga fraser och ord i språket, skriver The Guardian.

Isländsk komiker
Det är den isländska komikern, Steindi Jr, som sjunger , ”The A-Ö of Iceland,” och hjälper till att förklara skillnaden mellan en torfbær (torvhus) och en bílaleigubíll (hyrbil) och varför du alltid ska komma ihåg din sundskýla (trunk) till sundlaugar (swimmingpoolen).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.