Turister stirrar ned i sina smartphones under gondolturen i Venedig


Bild: Maria Balich/Facebook

Frågan är: Turistar folk för att kunna bocka av en lista eller för att kunna visa upp en bild på Instagram eller vet de inte de själva? Nyligen visade några turister upp ett totalt ointresse för sin omgivning.Turister är för upptagna av sina smartphones för att njuta av vyn vid en gondoltur i Venedig, skriver indianexpress.

En uttråkad gondoljärer hånade sarkastiskt sina passagerare som inte tog någon som helst notis av honom. Vad kan man säga mer än otack är världens lön.

Le bellezze di Venezia “snobbate”!Giro in gondola nella romantica Venezia, ma i clienti guardano solo il cellulare e il gondoliere commenta con ironia.(Credit: Maria Balich per la pagina Venezia oggi e ieri)

Opslået af Blogo på 5. oktober 2017

4 reaktion på “Turister stirrar ned i sina smartphones under gondolturen i Venedig

  1. Jag åkte kanalbåtar (som har fritt wifi) i Amsterdam just för att få lite avkoppling och ser inga som helst problem med det. Nu lyssnade jag utan ljud men uppenbarligen är inte gondol i Venedig det man ska ägna sig åt för att få en skön stund på dagen, eftersom att man riskerar att bli både hånad och uthängd. Och det är ingen annan än de mobilsurfande turisterna som vet bakgrunden.

    • Fast avkopplingen är väl själva båt/gondolturen? Annars kan man ju sitta på ett café eller hotellrummet eller så, om det är smartphonen som lockar. Turisterna i detta fall beter sig respektlöst mot gondoljären som inte visar intresse för gondolturen. Visst är det endast de mobilsurfande turisterna som vet bakgrunden till detta ointresse, men jag kan tänka mig att det är en vanlig syn på många turistplatser.

        • Hängs dessa turister ut eller är de respektlösa? Antagligen båda två. Jag hade för några år sedan ett jobb där det var vanligt att besökarna inte lyssnade på vad jag sa utan stirrade ned i mobilen så jag fick upprepa vad jag sa, därför stör jag på personer som inte visar respekt i vissa avseenden utan är så fästa vid sina smartphones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.