Därför bör du aldrig använda hotellrummets vattenkokare


Bild: Minett Sikström

Brukar du använda hotellrummets vattenkokare? Det har jag aldrig gjort och det är jag extra glad över när jag läser om vad en del hotellgäster använder till. Du bör nämligen tänka efter både och två gånger innan du kokar vatten till thé eller kaffe, skriver news.com.au.

Tvättmaskin
Vad kan en vattenkokare mer användas till undrar, kanske, du? Jo, tydligen tvättar en del sina underkläder i den. Alltså som en tvättmaskin.

Via sociala medier
Inte helt oväntat har det i sociala medier skrivits inlägg som tyder på att en del hotellgäster har en udda metod att tvätta sina underkläder på. Det är den amerikanska sajten Gizmodo som hittat inlägg på Twitter och kinesiska Weibo som skriver om att tvättmetoden förekommer bland resenärer.

Producera dödligt gift
Enligt doktor Heather Hendrickson på Massey University i Auckland är en del bakterier resistenta mot höga temperaturer och kan vara farliga för människor. Exempelvis Clostidium botulinum, vars bakterier inte dör av kokande vatten och kan orsaka botulism (förgiftning) hos en individ.

– De gör dig inte sjuk vid konsumtion men de kan producera dödligt gift under vissa omständigheter, säger hon.

2 svar på ”Därför bör du aldrig använda hotellrummets vattenkokare

  1. Prat! Skulle folk stoppa ner sina underkläder, som numera inte tål högra gradantal än 40, en i taget i vattenkokaren och låta dem koka där? Utan tvättmedel? Vad skulle det vara bra till? De skulle ju inte kunna använda plaggen igen. Med tvättmedel? Är det nån som sett hur det löddrar när man kokar något med tvättmedel? Hela skrivbordet, där vattenkokaren normalt står på hotellen skulle flöda över. Skulle man sen skölja underkläderna på samma sätt?
    Detta är en så dum skröna så det är inte sant. Om ni ändå inte kan släppa tanken – köp ett avkalkningsmedel och ta med er (betydligt billigare än de egna vattenkokare de vill pracka på er), gör ren hotellets vattenkokare och koka ur den med rent vatten. Låt er inte lura av förslagna försäljare.

    • Jag tror inte att detta är en skröna. Du bör inte utgå från dig själv och tro att alla tänker och agerar som du gör. Personligen skulle jag aldrig tvätta något i en vattenkokare, än mindre komma på tanken. Jag använder aldrig hotellets vattenkokare men om jag mot förmodan skulle göra det så är jag inte rädd för smuts och bakterier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.