En heroisk landning på grund av trasig nos och fönsterruta i cockpit orsakade av hagelstormar


Bild:East2west news

En modig pilot landade ett jetplan med turister, fönsterrutan i cockpit hade träffats av stora hagelstormar och krossat rutan och nosen på planet. Foton på planet visar vilken heroisk insats piloten gjorde som nödlandade planet vid Istanbuls Ataturk Airport. Ombord på planet fanns 127 passagerare, skriver mailonline.

Flera stormar
Planet, en Airbus A320, som flögs av piloten Alexander Akopov och tillhör det turkiska företaget Atlasglobal, var på väg från Istanbul till Erkan, Cypern, när planet flög genom flera stormar, som var i Turkiet.

Fått utmärkelse
Strax efter take-off, vid 13000 meter ovanför marken krossades nosen av hagel stor som en golfboll, även fönsterrutan i cockpit blev träffad så piloterna inte kunde se ut ordentligt. Akopov tog då beslutet att vända tillbaka till Istanbul, där han landade tryggt och säkert. Han har fått utmärkelse från Ukraina för sitt mod.

2 reaktion på “En heroisk landning på grund av trasig nos och fönsterruta i cockpit orsakade av hagelstormar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.