Saknas – en (rese)Youtuber som testar saker


Bild: Minett Sikström

Rörlig bild eller läsa bloggar? Tja, bägge har sina för- och nackdelar. Jag läste på resebloggen Livet från den ljusa sidan att rörlig bild är på frammarsch. Det finns många vlogger/Youtuber men det kan finnas fler inom resesegmentet.

Vinnare
Rörlig bild var temat på Nordic Travel Blog Event som ägde rum häromkvällen. Där fick bland annat resebloggaren Dryden pris för sin Youtube-kanal – grattis till det! Dock blev jag förvånad över en av de andra pristagarna som jag inte tycker har med resor att göra överhuvudtaget på sin sociala medieplattform. Vilka fler som fick priser kan ni läsa om via resebloggen Freedomtravel.

Saknar Youtubare
Jag saknar en typ av vloggare/Youtuber inom resor. En person som testar ryggsäckar, resväskor, systemkameror med mera. Och som även ger matnyttig information om vad en resenär bör tänka på i form av försäkringar, vaccinationer med mera. Personen får också tipsa om resebloggare, Instagramkonton med fokus på resor och testa olika maträtter, godis och dylikt från andra länder. Jag bör tillägga att jag önskar att personen pratar svenska.

Har du tips om en sådan Youtuber? Har jag missat att det finns en sådan redan?

Nedan ser ni en av vinnaren Drydens (Travelers Edition) videos: NEW YORK CITY | Beginner’s guide to the Big Apple

2 reaktion på “Saknas – en (rese)Youtuber som testar saker

  1. Tack för omnämnandet! 🙂 Det finns ju spridda kanaler som testar de prylar man är ute efter idag men inte heller jag har hittat någon renodlad resekanal. Det känns lockande men film tar också så ohyggligt mycket mer tid än att ”bara” skriva en recension på bloggen med stillbilder. Men ja, jag håller med. Brukar också kolla recensioner på Youtube, blir mer levande så.

    • Ja, håller med vissa sker som exempelvis test av resväskor blir lättare att förstå och se om det visas på rörlig bild. Och, ja, tiden är nog en anledning till att det inte finns en renodlad resekanal på svenska på Youtube. Video är inget för mig att göra, vill inte synas på det sättet och så klart tiden, därför kommer jag inte satsa på en sådan kanal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.