Resdamm – ny resepodcast på podcasthimlen


Bild: resdamm.se

Nu har ännu en resepodacst nått podcasthimlen. Resepodden heter Resdamm. Denna gång är det en kvinna och en man som pratar, vilket får anses lite udda. Oftast är det två kvinnor, mestadels inom resepoddar, sedan finns det någon enstaka podd där det är tre personer som talar och då är den manlige prataren som en slags programledare. Så genom att ha ett kvinnligt och ett manligt perspektiv, skiljer de sig åt från många poddar. Dock är det inget som de hittills har använt sig av i podcasten, de olika perspektiven alltså.

Dammar av sina upplevelser
Paret Rickard och Matilda dammar av resmål de besökt och delar med sig av sina tips och hoppas de kan inspirera till äventyrliga resor. Kanske de dammar av något om dammiga hotellrum, skitiga bussar och någon mossig och dammig gammal guide, vad vet jag, det får framtiden utvisa. Men på deras hemsida står det vad nästföljande avsnitt kommer handla om och när det kommer ut. Vilket jag tycker är bra, det har jag inte sett på någon hemsida tidigare.

De två första avsnitten, som i skrivande stund, har getts ut handlar om upplevelseresor till Machu Picchu och Sri Lanka med inriktning mot valsafari och leopardsafari.

Avsnittet om Inkaleden
I avsnittet om Machu Picchu avråds från plankning till Inkaleden. Och mycket matnyttig information för den ressugne som vill resa dit eller har bokat en resa dit eller så kanske du önskar boka en resa dit efter att ha lyssnat på detta avsnitt. De säger att varje måltid innehåller koriander. Jag tycker inte om koriander så jag skulle få svälta om jag skulle resa dit. Är det fler än jag som inte gillar smaken på koriander? Någon som inte gillar koriander och besökt Inkaleden och kan säga om det finns frukt eller så man kan överleva på? Det var inget som pratades om i podcasten.

Avsnittet om Sri Lanka
Och i avsnittet om Sri Lanka och bland annat valsafari får vi veta att det kan finnas risk för kräkparty ombord på båten. De hade en strand för sig själva och de fick parasoll och solstolar gratis. Jag trodde att det finns stränder som man kan få för sig själv utan försäljare och försäljningsställen. Speciellt under lågsäsong. En av platserna de bodde på är långt ifrån lyx och flärd. Jag skulle aldrig kunna bo på det boendet med en psyksjuk hund och massa annat som jag inte gillar, som Rickard och Matilda bodde på. Dock är det ju passande att berätta om i en podcast, så ur podcastmaterial sett så var det ett perfekt boende. På Sri Lanka verkar maten god, då jag gillar kryddblandningen curry.

Mitt omdöme om Resdammm
Resdammen fungerar bra som en slags guidebok, istället för att läsa en reseguide kan du lyssna på denna podd. Jag tycker att podcasten är bra, men har man rest en del känns mycket igen från andra delar av världen. Det fungerar ungefär likadant vart man än kommer känns det som. Jag tänker på vandringen på Inkaleden kontra vandring i Nepal som jag direkt kommer att tänka på (fast Nepal har mycket godare mat och framförallt ingen koriander).

Sociala medier
Vill du veta mer eller känner att du vill följa paret ”Resdamm” finns de på sociala medier.

Facebook och Instagram

Du kan lyssna via podbean

Uppdatering (2017-06-13) Resdamm har skrivit om min recension om deras podcast Resdamm.

2 reaktion på “Resdamm – ny resepodcast på podcasthimlen

    • Ja, namnet är bra och lite otippat, för min del. Jag hade nog aldrig tänkt på namnet Resdamm. Koriander är en vattendelare, gilla eller ogilla, tycks inte finnas något annat alternativ. Chili i lagom dos tycker jag är gott, men smaken är som bekant som baken – delad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.