Nya resepodden Tur & Retur

En ny resepodd hars ett dagens ljus, vilket podden gjorde för några dagar sedan. Podden har fått namnet Tur & Retur, kanske inte det bästa namnet på en podd. Då det bland annat är svårt att hitta deras hemsida.

Några resepoddar har kommit och gått genom åren. Exempelvis Resepodden som jag tror var den första resepodden på svenska. Resemagasinet Vagabonds podd.

I nuvarande stund är det Respodden och Att Resa podden som är aktiva svenska resepoddar. Eller finns det någon mer som jag missat?

Samarbete med resetidning
Resepodden är ett samarbete med resemagasinet Vagabond. Vilket är anledningen till att det är tre journalister som gör podden. Tur & Retur görs av resejournalisten och krönikören Karin Wallén, resefotografen Sara Arnald och branschjournalisten Urban Lindstedt.

Tre ämnen diskuteras
Ambitionen är att podden ska komma ut varje vecka. I varje avsnitt avhandlas tre ämnen: en destination, en praktisk konsumentfråga och ett restema. Första avsnittet av Tur & Retur handlar om: Valutapanik, resekondis och multikulturella Malaysia. De diskuterade om det är bäst att ha kontanter eller kort under resan och vikten av att ha flera kort och om usel service på Forex. Vidare pratade de om hur träning på resan har ökat och att resor med syfte att resa har ökat och om sunkiga gym på hotell. Själv tycker jag träningsskor och hopprep är bra träningsredskap att ha på resan. Och det pratade om Malaysia, att det är billigare i Malaysia än Thailand.

Om du vill lyssna på podden kan du gör du det på flera platser bland annat här

Mitt omdöme om podden
Vad jag tyckte om första avsnittet? På en femgradig skala ger jag betyget tre. Jag tycker inte att entusiasmen och glädjen att prata resor infann sig. Jag hade velat ha mer prat om valuta. Att avhandla tre ämnen i varje avsnitt är nog inte så bra, de hinner inte gå in på djupet i något av ämnena.

Jag tycker att de har en bit kvar innan de når upp till Att resa poddens kvalité.

3 svar på ”Nya resepodden Tur & Retur

  1. Men vad glada vi blir över över ditt utlåtande om oss på Att resa-podden! 🙂

    (PS: det finns också en tjej som gör en podcast som heter Respodden, hon körde i gång för ett par månader sedan.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.