Flygbolag anklagas för att förbjuda ”gamla, feta och fula” flygvärdinnor


Bild: Youtube

Det ryska flygbolaget Aeroflot har upprört sin kabinpersonal efter att ha förbjudit så många som 400 ”gamla, feta och fula” flygvärdinnor från prestigefyllda internationella rutter. En grupp kabinpersonal har i sin upprördhet skrivit till ledaren Vladimir Putin för att klaga över behandlingen som antas vara en del av förnya flygbolaget, skriver mailonline.

Ej internationella rutter
De kallar sig själva STS – som är en rysk förkortning för ”gammal, fet, ful” – de säger att de har stoppats från att flyga internationella rutter och istället ges mindre fashionabla inrikes flygresor.

Flera klagomål
En flygvärdinna,Yevgenia Magurina, säger:”De sa åt oss att bara de unga och smala får flyga utomlands för Aeroflot.”

En annan klagar över att bli vägd som en ko av flygbolaget som under Sovjet-eran var den största i världen, och känt för dålig service och säkerhet, men är nu lika säkert som andra flygbolag i väst.

Detta innebär att erfaren och lojal besättning förlorar pengar och går miste om att få övernatta på en exotisk utländsk destination.

Magurina säger till ryska RFE/RL att hon flugit i 15 år och var senior cabin crew member på internationella flygresor. I augusti fick hon besked att hon bara får flyga inrikes då hon inte var tillräckligt smal enligt de nya reglerna.

”De stoppar alla på internationella flygresor om de är äldre än 40 och har mer än storlek 46,” säger Magurina.

Facket
Igor Deldyuzhov, facklig representant som representerar kabinpersonalen säger att han fått många klagomål på diskriminering för ålder och utseende.

Aeroflot nekar till att kommentera anklagelserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.