Går det att ta med powerbank vid flygresa?

extrabatteri1
Bild: Minett Sikström

Använder du dig av en powerbank? Ska du ut och flyga? Då bör du ta reda på vad som gäller angående powerbank (extrabatteri) för just det aktuella flygbolaget. Du bör nämligen tänka på att inte ha för kraftfullt batteri på resan. Själv har jag inte tänkt på det tidigare. Men då jag nyligen införskaffat en powerbank blev jag intresserad av att ta reda på mera om vad som gäller vid flygresor.

Tips på en reseblogg
Häromdagen läste jag ett blogginlägg på matochresebloggen.se där det handlar om teknik och underhållning på resan. I ett av tipsen skrivs det just om powerbank. Och där hänvisas till resebloggen everydayexplorers.org. Dock hamnar jag bara på Outlook när jag klickar på länken på matochresebloggen.se. Så jag kan inte läsa everydayexplorers.org blogginlägg om powerbank.

Transportstyrelsen
Så jag surfar runt på nätet efter information och hittar en del sajter som är intressant och tar upp ämnet. På Transportstyrelsens sajt går det att läsa om batteridrivna produkter och vad som gäller på flyg. En annan sajt är faa.gov som tar upp litiumbatterier.

Bästa flygbolaget Finnair
Flygbolagen har egen information om otillåtna föremål på sina sajter. Exempelvis SAS men de skriver inte om powerbanks. Liksom KLM också skriver om otillåtna föremål. Flygbolaget med bäst information om powerbanks är Finnair.

Intressant diskussion
Jag hittade också en intressant diskussion från 2014 på sajten businessclass.

Har du någon personlig erfarenhet av powerbanks och flygresor, går det bra att ha i handbagaget?

extrabtteri2
Bild: Minett Sikström

5 svar på ”Går det att ta med powerbank vid flygresa?

  1. I Kina är det inte tillåtet att ta med mer än två powerbanks om totalt 100 Wh i det incheckade bagaget (100 Wh är t.ex. 20000 Ah x 5 V). Om det saknas märkning konfiskerar säkerhetspersonalen powerbanken.

  2. Hej!

    Blev av med min powerbank och tjejen blev av med batteriet till sin systemkamera pga mellanlandning i Peking. Fick ingen info om detta innan avfärd och avråder från resor till och med mellanlandning i Kina. Vem vill inte kunna ta med en kamera?

    Mvh Nils

    • Jag har varit i Hong Kong flera gånger och mellanlandat i Beijing två gånger och inte råkat ut för detta. Men förstår att du tänker så efter din upplevelse. Dessutom är det mycket billigt att köpa en powerbank i Kina, så det går alldeles utmärkt att ta med en kamera tilll Kina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.