Följ med ned i Nordkoreas tunnelbana

t-bane-vagn-nk
Bild: Minett Sikström

Följ med långt under jorden. Det finns flera platser som turister i Pyongyang, Nordkorea får besöka och fotografera. Nämligen tunnelbanan. Där turister får åka två eller tre stationer. Men nu har en fotograf, Elliott Davies, fått åka hela systemet, vilket han fotograferat, skriver Gizmodo. Länk till Elliotts blogg.

t-bane-spår
Bild: Minett Sikström

Djupast i världen
Tunnelbanan i Pyongyang sägs ha två linjer och 16 stationer, alla ligger djupt under marken. Det sägs vara världens djupaste tunnelbana, som ligger 110 meter. Dock sägs att St:Petersburgs tunnelbana är djupast i världen.

t-bane-station-nk
Bild: Minett Sikström

2 svar på ”Följ med ned i Nordkoreas tunnelbana

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.