Gladiatorer förbjuds i Rom

gladiatorer-rom
Gladiatorer vid Colosseum, Forum Romanum och andra turistplatser är en vanlig syn för turister och lokalbor i staden Rom. Men det kommer nu ett slut på den eran. Detta efter att flertalet gladiatorer har betett sig hotfullt och aggressivt mot turister. Gladiatorerna anses vara väldigt påträngande och ville bli fotograferade med turister för att sedan ta betalt, mellan fem och tio euro, skriver BBC.

Populär turistdestination
Staden vill nu värna om sitt rykte som en populär turistdestination, ett led i detta är att förbättra den allmänna säkerheten och skydda besökare från svindlare. Därför har beslutet om förbud mot gladiatorer tagits.

Katolskt jubelår
Beslutet fattades av borgarrådet Francesco Paolo Tronca. Den 8 december startar ett event som kallas det katolska jubelåret. Då väntas det ett stort antal besökare till Rom.

Det är inte bara gladiatorer som drabbas av det så kallade jubelåret, det gör även, försäljare av bussresor som riktar in sig mot turister, och rickshawförare, då de har förbjudits inom vissa områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.