Kille flög jorden runt i Emirates lyxklass för 2500 kronor

emirates-sam
Att få flyga i första klass är något många resenärer drömmer om, och för de allra flesta av oss förblir det en dröm. Men en kille, Sam Huang, 26 år, har lyckats med bedriften att få flyga i första klass, en resa, som tog honom från Singapore till New York och tillbaka igen. Vad kostar då det kalaset? Jo, svindlande 60 000 dollar, vilket motsvarar cirka 510 000 svenska kronor, skriver mailonline.

Utnyttja kryphålen
En summa Sam inte betalade för sin resa, han hade läst på ordentligt om flygbolagens priser. Genom planering, smarthet och kunskap om kryphålen i olika flygbolags bonusprogram behövde Sam bara betala 300 dollar (25000 kronor) ur egen ficka.

Bonuspoäng
Hur gjorde han då detta möjligt? Det var inte helt lätt, men genom att utnyttja flygbolagens kreditkort och bonuspoäng. Förenklat gjorde han det genom att tjäna bonuspoäng på sina köp och genom att skaffa flera bonuskort och kreditkort, som ofta erbjuder bonuspoäng som välkomstbonus, betala den största delen av biljetterna på så sätt.

Många stopover
Sam bokade hela resan från början till start, men med flera stop over, vilket ledde till ett billigare pris, än om han skulle bokat varje etapp var för sig.
Nu var det ju inte så enkelt att han flög från Singapore till New York, däremellan gjorde han flera stopp. Flygresorna tog honom till fem kontinenter, 11 städer och sju länder under tre veckor. Han har varit i bland annat Sydney, Dubai och Rom, för att nämna några platser.

Under tre veckor levde han ett, för många, drömliv, ett jetset-liv med champagne i loungebarer, kaviar, ostbrickor och dusch uppe bland molnen i Emirates guldkantade flygplanssviter. Allt för den nätta summan 2500 kronor! Något Jennifer Aniston drömmer om i Emirates reklamfilm.

Är du nyfiken på Sam eller vill se fler bilder, kolla då in hans blogg Top Miles.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.