Man stämmer Etihad på grund av överviktig passagerare

etihad-kraftig-passagerare
En man stämmer ett flygbolag, han hävdar att han fått en ryggskada efter att ha suttit bredvid en överviktig man som hostade mycket. James Andres Bassos flög med Etihad Airways för att ta sig till domstolen i Queensland, Australien, han säger att tvingades vrida och vända på kroppen i långa perioder under en flygresa från Sydney till Dubai, 2011, skriver mailonline.

Ville byta plats
Bassos distrikts domstol hävdar att den kraftigt överviktiga passageraren spillde på hans plats, hostade ofta och hade saliv som spottade ut ur hans mun. Efter fem timmar bad om att få en annan plats, men flygbolaget nekade honom det. Detta svar nöjde sig inte Bassos med så efter en halvtimme klagade han åter igen och blev då förflyttad till en av besättningens platser. Han var tvungen att lämna denna plats för att återgå till sin ordinarie plats på grund av säkerhetsskäl, de sista 90 minuterna.

Förvärrat ryggskada
Bassos påstår att han fått personliga skador, då han blev tvungen att vrida och vända på kroppen så pass mycket, för att undvika kontakt med andra passagerare, vilket har lett till ryggskador som i sin tur har förvärrat hans sedan innan dåliga rygg.

Flygbolaget Etihad säger att det är inte ovanligt med att passagerare hostar och det är inte ovanligt att det finns överviktiga passagerare ombord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.