Resa för att samla på länder

indien-kobra
Är en av orsakerna till ditt resande att du samlar på länder? Det är en intressant diskussion som förs på bloggarna Resfredag och Ohdarling

Det fick mig att tänka på en resa till Nordkorea. Där var bland annat en 84-årig man med och en man i 60-års åldern. Vi satt och åt middag när jag frågade 84-åringen:
– Jag har hört av andra resenärer i gruppen att du är mycket berest. Hur många länder har du rest till. Han svarade: Jag har varit i alla länder utom tre. Då säger 60-åringen på en gång:
– Jag har rest till 175 länder, säger 60-åringen.

Jag upplevde det som att 60-åringen minsann ville framhäva att han också är berest. Jag fick bli som en slags medlare och säga att 60-åringen också är en berest person liksom 84-åringen.

Själv är jag inte så berest som 84-åringen och 60-åringen. Jag har rest en del, det har jag gjort, men jämfört med dem, så framstår det som jag knappt varit utomlands.

Samla eller inte
Förr var jag mer av att samla på länder, nu finns det så många länder jag gärna vill åka tillbaka till. Så samlandet av länder har jag inte samma intresse av längre.

Hur många länder jag rest till? Ointressant fråga, som jag inte svarar på.

bluelagoon2

1 svar på ”Resa för att samla på länder

  1. Pingback: Att samla på länder eller inte? | Traveler's Edition

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.