Antalet tigrar i Indien har ökat

tiger-indien
Indien kommer med positiva nyheter angående den vilda tigerpopulationen i landet som har ökat med 30 procent mellan 2011 och 2014. Och en ökning med nästan 60 procent jämfört med bottennoteringen för nio år sedan.

Aktivt arbete
Indiens miljöminister Prakash Javadekar säger att det nu finns 2.226 tigrar i 17 delstater i landet vilket kan jämföras med de 1.706 tigrar som uppgetts funnits 2011. Ministern uppger att det är Indiens aktiva arbete med att bevara tigerstammen som nu ger resultat.

Fantastisk nyhet
– Detta är en fantastisk nyhet och ett kvitto på att det hårda naturvårdsarbetet har lönat sig, säger Ola Jennersten på Världsnaturfonden (WWF), skriver svt.se.

Runt 70 procent av världens tigrar lever i Indien och resterande 30 procent finns i andra asiatiska länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.