Air France delar ut tidningen Charlie Hedbo till passagerare

airfrance-charliehedbo
Flygbolaget Air France har köpt 20000 exemplar av tidningen Charlie Hebdo senaste nummer som kom ut den sjunde januari för att dela ut till passagerarna. Tidningen sålde slut på ett par minuter runt om i Europa, dock planeras det att tryckas upp ytterligare fem miljoner exemplar. I vanliga fall säljs Charlie Hedbo i ungefär 60000 exemplar per vecka, skriver .

Paris flygplatser
“Tidningen har placerats i lounger och vid boarding-utrymmen vid Paris bägge flygplatser (Charles de Gaulle och Orly) för passagerare som önskar ta sig ett exemplar,” säger en talesperson från Air France.

Satiriska bilder
Den 16-sidiga tidningen som är skapad av den personal som återstår vid Charlie Hebdo staff, efter attacken, har satiriska bilder som kan uppfattas som provokativa. I det senaste numret finns bland annat illustrationer de tecknare som dog i attacken och en bild på profeten Muhhamad på framsidan.

Air France’s beslut är ett ovanligt steg för ett flygbolag att ta över debatten att få tala fritt som uppkom av terroristerna attack mot tidningen Charlie Hedbo i förra veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.