Män i New Yorks tunnelbana uppmanas hålla ihop benen

Manspreading-nyc
Männen i New Yorks tunnelbana uppmanas att sluta sära på benen. I en kampanj mot så kallad ”man-spreading” et vill säga manliga passagerare som har en tendens att ta upp mer utrymme än nödvändigt, genom att sära på benen på tunnelbanan. Män uppmanas att ha benen ihop medan feminister sprider sitt budskap att män tar för mycket plats när de sitter på ett tunnelbanetåg, skriver The Independent.

Allmän reklam
Stadens Metropolitan Transport Authority har lanserat kampanjen. Metropolitan Transportation Authority kommer lansera en serie publik reklam där män ombeds ”att dela med sig lite mindre av sig själva.”

Ryggsäcksresenärer
Kampanjen kommer också inkludera resenärer som har ryggsäcken på sig och i vägen för sin medpassagerare.

Fenomenet ”man-spreading” har blivit ett ämne för akademiska studier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.