Tunnelbanan i New York är säkrast för kvinnor

nyc-kvinnor-metro
Vart i världen är det tryggast för kvinnor att åka tunnelbana? Det har Thomson Reuters Foundation gjort en undersökning på runt om i världens större städer. Enligt en ny rapport upplever sex av tio i Latinamerikanska städer att de har blivit psykiskt trakasserade medan de använt kommunala färdmedel. Bogota och Colombia har de mest osäkra transportsystem för kvinnor att färdas i. Tätt följda av städer som Mexico City och Lima, Peru, skriver The Telegraph.

New York är bäst
Om nu Latimamerika är sämst för kvinnor att resa när det gäller kommunala transportmedel, vart är det då bäst? Jo, vill kvinnor känna sig trygga när de åker kommunalt ska de bege sig till New York, som rankades etta av sexton städer. Andra trygga städer för kvinnor att åka allmänna färdmedel var i Tokyo, Beijing och London.

Undersökningen genomfördes i de 15 största huvudstäderna i världen av staden New York i ett samarbete med brittiska företaget YouGov.

Här är resultatet, från den sämst rankade till den bästa staden:

1. Bogota, Colombia

2. Mexico City

3. Lima, Peru

4. New Delhi

5. Jakarta, Indonesien

6. Buenos Aires

7. Kuala Lumpur, Malaysia

8. Bangkok

9. Moskva

10. Manila, Filippinerna

11. Paris

12. Seoul

13. London

14. Beijing

15. Tokyo

16. New York

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.