Fish Market i Reykjavik – min smakupplevelse

fishmarket-hus
Island – sagornas och älvornas ö. Och visst har Island en storslagen och vacker natur. Det är en ö som det är lätt att bli förälskad i, jag blev helt hänförd av landet.

fishmarket-meny
Vad har då Island mer att erbjuda en turist än storslagen natur? Jo, ett stort utbud av restauranger. Det sägs att det finns ett 60-tal restauranger i Reykjavik. En av dessa restauranger är Fish Market / Fiskmarkaðurinn Fish Markets hemsida, en restaurang av det finare slaget. Den restaurangen besökte jag.

fishmarket-inredning1
Om Fish Market
Tänk dig en blandning av det sofistikerade i New York, elegansen i Paris och trenderna i Tokyo, så har du Fish Market. Besökare hälsas välkommen av en stiliserad rovfisk. Det är en dämpad belysning och grovhuggna, mörka träbord. Maträtterna speglar en flört med Asien. På menyn finns bland annat: laxteryaki, vårrullar, wasabisallad och sushi. Men Fish Market bjuder också på mer traditionella isländska fiskrätter, med grillad marulk som ett av trumfkorten.

fishmarket-interior
Min upplevelse av maten
Och vad tyckte jag då om restaurangens matutbud? Nja, jag är inte så förtjust som andra är. Freedomtravel skriver om en magisk matupplevelse och Aniika skriver om att hon blev helt såld. Resesajten Allt om Reykjavik skriver bland annat: ” Den grillade marulken är ett av trumfkorten och kanske den godaste fiskrätt jag smakat”.

Förrätt – hummersoppa
fishmarket-hummersoppa1

Hummersoppa – ett måste på Island, tänkte jag och beställde just det. Och vad fick jag då? Jo, några hummerbitar med mandarinbitar i mitten på tallriken. Jag fick se den tjusiga uppläggningen på tallriken innan soppan hälldes i. En soppa med touch av Asien, en mycket svag sådan. Det var ingen smaksensation jag fick, snarare en smakbesvikelse.

Huvudrätt – Marulk
fishmarket-monkfish

Jag åt grillad marulk och det är definitivt inte den bästa fiskrätt jag smakat. För fisken smakade ingenting. Det var två bitar av fisk med lite tomatpesto (som var mycket god) ovanpå och bacon för dekoration. Ingen potatis och ingen sås. Det blev väldigt torrt och tråkigt att äta.

Mycket turister
Restaurangen kändes mest som en plats som turister gick och åt på. Det var inga isländska röster jag hörde runt omkring mig. Det var engelska, amerikanska och norska. Det bästa med Fish Market var, enligt mig, servicen, ingen av de andra restaurangerna jag var på höll servicepersonalen en lika hög nivå.

Kostnad
fishmarket-kvitto
Vad kostade det då att äta på Fish Market? Jag betalade 500 svenska kronor för en hummersoppa, marulk och ett glas vitt vin.

Läs fler omdömen om Fish Market på Tripadvisor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.