Snåla passagerare visas på twitter

carryonshame_bag
Bagage, bagage och åter bagage. Ett välbekant scenario för de som är ute och flyger. När du kliver ombord på planet och ska lägga in ditt bagage i bagageluckan ovanför är den ofta överfull av… just det, väskor. Och det är inte vilka väskor som helst. Det gigantiska väskor. Monstruöst stora bagage. Som ett litet barn, typ. Så alla dessa väskor gör att du tvingas placera din väska tio rader ifrån eller vid fötterna, Daily Mail.

Kampanj i sociala medier
Nu har en kampanj startat på sociala medier för att få resenärer som tar med sig för stora och för mycket ombord på planet att skämmas. Resenärer uppmanas att publicera foto på människor med stora väskor under hashtagen #CarryOnShame. Bilder på egoistiska människor som på mer eller mindre uppenbara sätt bryter mot flygbolagens regler.

Hämnden är ljuv
Hur få folk att fatta att de tar för mycket plats med sina bagage? Jo, hämnas. När den amerikanske journalisten och resebloggaren Spud Hilton efter många flygresor fick nog av passagerare som försökte smuggla ombord orimliga mängder handbagage bestämde han sig för att hämnas.

Människor är snåla
Människor är inte bara egoistiska, de är snåla också. Det är just snålheten som gör att allt fler passagerare försöker smuggla ombord enorma väskor. Väskor som i själva verket borde checkas in efter att flygbolagen höjt avgifterna för incheckat bagage.

Syftet med Spud Hiltons #carryonshame kampanj är att flygbolagen tar i med hårdhandskarna mot syndarna som, enligt den amerikanske bloggaren, finns överallt.

– Vi har alla sett dem. Passagerarna vid gaten som drar en väska på hjul, som till storleken påminner mer om en clown än om ett handbagage. Och självklart har de naturligtvis också en ”personlig tillhörighet” – en väska eller portfölj i vilken man skulle kunna frakta en ponny av mindre modell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.