Burma – världens bästa turistdestination

Shwedagon_Pagoda-burma
Myanmar (Burma) kommer få utmärkelsen som världens bästa turistdestination under 2014, utsedd av European Union Council on Tourism and Trade soon. Utmärkelsen ska hjälpa till att öka turismindustrin genom att göra reklam för kända turistattraktioner i landet, skriver irrawaddy.org.

Många inblandade
Utmärkelsen är baserad utifrån olika inblandade såsom: etik inom turismindustrin, säkerhet för turister och bevarande av kulturarv av United Nations Tourism Division, United Nations Educational, UNESCO, EU och Council on Tourism and Trade.

The World Best Tourist Destination Award, introducerades 2007, det är en de mest hyllade utmärkelserna inom turismindustrin i världen.

Aung Zaw Win vid hotell och turismministeriet säger att det finns mer än 1300 licensierade tour-företag, mer än 20 stycken inrikes – och utrikes flygbolag till Burma. Hotellrummen ökar med 6000 rum per år.

Aung San Suu Kyi
Landets turismindustri är medveten om att resa till Burma som turist har de senaste året varit känsligt område. Under lång tid var den demokratiske ledaren Aung San Suu Kyi emot att turister kom till landet.

Välkomnar turister
Efter att landet ändrade regler kring 2011 har Suu Kyi’s National League for Democracy (NLD) party signalerat: “would welcome visitors who are keen to promote the welfare of the common people and the conservation of the environment and to acquire an insight into the cultural, political and social life of the country while enjoying a happy and fulfilling holiday in Burma.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.